У світі є дуже багато видів спорту, з якими ми мало знайомі. До списку таких можна внести петанк. Він родом з Франції минулого століття і тільки нещодавно почав розвиватися в Україні.

Із основних його переваг – досить доступний та не має особливих обмежень. Грати можуть як діти, так і люди похилого віку та з обмеженими можливостями. Окрім набору куль, не потрібно якогось спеціального обладнання.

На сьогоднішній день вивчення петанку включено до шкільної програми з фізичної культури. Тому не дивно, що 16 жовтня 2024р. спортивний майданчик Рівненського державного гуманітарного університету об’єднав  майбутніх тренерів, вчителів фізичної культури та їх викладачів для участі в обласному фестивалі з петанку.

Перед цим організатори, працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоровʹя населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за участю викладачів кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту, провели серію тренувань з детальним роз’ясненням правил.

Загалом, за призові місця у фестивалі змагалось 10 команд. У підсумку трійка переможців визначилась таким чином:

?І місце – команда «Рівненські вовки»;

?ІІ місце – команда «Альфа»;

?ІІІ місце – команда «Викладачі».

Всі вони були нагороджені дипломами, медалями і призами від співорганізатора заходу – Відділення НОК України в Рівненській області.

 

 

 

 

Back to top