«Рівненська єдність» є частиною важливих ініціатив, що спрямовані на соціальну адаптацію ветеранів війни та їхніх родин, а також підтримку національної єдності в умовах війни. Цей захід має сильний акцент на патріотичному вихованні молоді.

У заході взяли участь заступниця Міністра у справах ветеранів Юлія КІРІЛЛОВА, керівництво області - начальник Рівненської ОВА Олександр КОВАЛЬ, в.о. міського голови Віктор ШАКИРЗЯН, перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола КУЧЕРУК, начальник департаменту освіти і науки Петро КОРЖЕВСЬКИЙ та адміністрація закладу, в.о. ректора Роман ПАВЕЛКІВ, проректор з навчально-виховної роботи Ярослав ПЕТРІВСЬКИЙ, голова профкому співробітників Андрій ШИДЛОВСЬКИЙ.

Захід розпочався панахидою з вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні. Біля Свято-Покровського собору пройшла акція «Хліб, який їдять після смерті» та покладання квітів до пам’ятника «Загиблим за Україну».

Далі продовжувався захід у парку імені Тараса Шевченка де діяли тематичні локації, на яких відвідувачі могли отримати інформацію про соціально-правову підтримку, ментальне здоров’я та успішні приклади ветеранського бізнесу.

Викладачі та здобувачі вищої освіти психолого-природничого факультету, художньо-педагогічного факультету та музичного мистецтва взяли активну участь у освітній локації з програмою:

- Майстер-клас з ткацтва патріотичних прапорів  «Стяг Традицій»;

- Майстер-клас співу та гри на музичних інструментах з дітьми шкільного та дошкільного віку;

- Арт-терапія, створення арт-терапевтичного малюнку на тему «Моя мрія»;

- Музична руханка для дітей;

- Спільне музикування;

- Організація інтерактивних ігор;

- Індивідуальна робота з дітьми;

- Вправи на релаксацію та зняття стресу;

- Підтримка та поради для батьків;

- Техніка роботи з «ведмедиком Упанчиком»: техніка проекції емоцій, техніка розігрування ситуацій, техніка «Упанчик як друг»;

- Колективне виконання відомих пісень та мелодій;

- Розповіді про музичні інструменти та відомих музикантів.

  

 

Back to top