«Я ВИЖИВ ТОМУ, ЩО Я НЕ ТРИМАВСЯ ЗА ЖИТТЯ», - ВОЛОДИМИР ЖЕМЧУГОВ – РАДНИК МІНІСТРА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

28 березня у стінах Рівненського державного гуманітарного університету відбулася прес-конференція: презентація проекту «Бранці Кремля». Зустріч проходила у два етапи. Спочатку відбувалась конференція для місцевих ЗМІ, де журналісти могли задати Володимиру та іншим учасникам хвилюючі питання. Другий етап передбачав спілкування безпосередньо зі студентами та викладачами університету.

Прес-конференція відбулася за участі:

  • Володимира Жемчугова – учасника спротиву російській агресії. З травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків так званої "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном;
  • Олени Жемчугової – помічника радника Міністра інформаційної політики України;
  • Артема Біденка – державного секретаря Міністра інформаційної політики України;
  • Ігора Тимошенка – заступника голови Рівненської облдержадміністрації;
  • Романа Павелківа – Першого проректора Рівненського державного університету;
  • Софії Сітовської – голови ГО «Студентська рада РДГУ».

Упродовж трьохгодинної розмови слухачі могли зрозуміти і відчути наскільки болючим є питання і тема полонених. Що таке відчути біль окупації твоєї домівки? Що є сутністю сучасної партизанської боротьби на Донбасі? І загалом, як вдалося вижити і, головне, не впасти духом Герою України Володимиру Жемчугову після тривалої партизанської боротьби, тяжких поранень, нестерпного полону. Студенти висловили своє щире захоплення нинішньому Герою, що зміг протистояти не тільки тілесним, але й інформаційним мукам, і тепер закликає всіх боронити терени України від інформаційної агресії, бо це те, що ми матимемо завтра – для себе і для дітей.

Також всі присутні мали можливість переглянути уривок зі стрічки «Бранці Кремля» та отримати інформаційний роздатковий матеріал.

Захід організовано за сприяння адміністрації університету та ГО «Студентська рада РДГУ».

Back to top