У березні 2019 року викладачі кафедри хореографії художньо-педагогічного факультету були зареєстровані в організації, яка опікується збереженням та розвитком усіх танцювальних напрямів  за підтримки UNESCO. Відвідали Міжнародний Конгрес INTERNATIONAL CONGRESS DANCE RESEARCH LVIV, The United Nations of Dance CID, що проходив у Львові у серпні місяці, познайомилися із відомими хореографами світу, взяли участь у майстер-класах й прослухали доповіді.

Тепер прийшов час руйнувати кордони і налагоджувати дружню, професійну співпрацю між хореографами усього світу. Цьому сприяла подія, яка відбулася 4 грудня 2019 року в Парижі, а саме: 23 Міжнародна Асамблея Ради Танцю.

Викладачі кафедри хореографії Ольга Гордєєва, Елла Манелюк, Лариса Маркевич - були присутні на цій асамблеї і мали зустріч з президентом INTERNATIONAL DANCE COUNCIL паном ALKIS RAFTIS з питань відкриття секції CID в м.Рівному.

На неофіційній зустрічі, що відбулась  3 грудня 2019 року, викладачі мали змогу представити Рівненський державний гуманітарний університет та кафедру хореографії членам організації, поспілкуватися й обмінятися контактами для подальшої співпраці. Членами цієї організації є велика кількість країн: Іспанія, Італія, Балі, Домінікана, Арменія, Фінляндія, Ісландія, Узбекистан, Сербія, Македонія, Японія, Кенія, Мексика, Молдова, Індія, Бельгія, Болівія, Білорусія, Латвія, Мальта. В Україні наразі членство мають 196 осіб.

Ця подія є чудовою платформою для співробітництва між професіоналами різних видів та напрямів хореографічного мистецтва, можливістю, яка дозволяє співпрацювати з усім світом і створювати проекти міжнародного рівня.

          

Back to top