6 березня на базі кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ в онлайн-режимі відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в Рівненській області у відділенні «Фiзика та астрономiя» в 4-ох секціях:

  1. Секція «Експериментальна фізика» – голова журі Мислінчук Володимир Олександрович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ;
  2. Секція «Теоретична фізика» – голова журі Максимцев Юрій Романович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ;
  3. Секція «Астрономія та астрофізика» – голова журі Галатюк Юрій Михайлович, кандидат педагогічних наук, професор кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ;
  4. Секція «Аерофізика та космічні дослідження» – голова журі Сідлецький Валентин Олександрович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ; Нечипорук Богдан Дмитрович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ – член журі.

Крім того, цьогорічну роботу журі секцій «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження» у відділенні «Технічних наук» очолив Крівцов Валентин Валерійович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики, астрономії та методики викладання РДГУ.

Загалом у змаганнях з фізики та астрономії МАН України в Рівненській області взяли участь 40 школярів 9-11 класів з м.Рівного та області. Ще 10 учасників МАН було у секціях «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження».

Основними завданнями Конкурсу стали виявлення, підтримки обдарованої учнівської молоді, пробудження інтересу у школярів до наукових досліджень та створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві.

У цьому році Конкурс проводився за такими етапами:

  • заочне оцінювання дослідницьких робіт;
  • постерний захист;
  • наукова конференція.

Конкурс-захист науково-дослідницьких проєктів проходив в особливих умовах, пов’язаних з карантинними обмеженнями, але це не завадило учасникам в онлайн-режимі успішно презентувати свої творчі доробки.

Усім учасникам конкурсу-захисту МАН та їхнім наставникам бажаємо творчої наснаги, нових відкриттів та перемог!!!

Back to top