У Рівненському державному гуманітарному університеті 26 квітня 2021 року відбувся захід-реквієм до вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС згідно з наказом ректора «Про організацію та проведення заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи» від 12 квітня 2021 року

У заході взяли участь студенти філологічного факультету Катерина Марчук та Катерина Савицька, заслужений діяч мистецтв України Раїса Цапун, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри гри на музичних інструментах Юлія Тарчинська та концертмейстер Інна Тарчинська. У виконанні учасників прозвучала поезія рівненського поета Олександра Богачука, фортепіанний твір Томазо Альбіноні «Адажіо» та Псальма «Страдальная мати».

Головний режисер – народний артист України Святослав Мельничук.

Ведуча – кандидат політичних наук, доцент Ірина Андрощук.

Науковою бібліотекою університету організовано тематичні виставки літератури, проведено бібліографічні огляди та читацькі конференції присвячені пам’яті загиблих ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи.

Заступниками деканів з виховної роботи спільно з викладачами кафедр факультету історії, політології та міжнародних відносин проведено тематичні бесіди, круглі столи, години мужності, лекції, години пам’яті з метою гідного вшанування усіх учасників та загиблих найбільшої техногенної катастрофи.

Викладачами кафедр загально-технічних дисциплін, технології та цивільної безпеки проведено лекції з питань радіаційної безпеки та радіаційного захисту.

Деканами факультетів, заступниками деканів з виховної роботи, керівниками структурних підрозділів організовано разом зі студентами хвилину мовчання з метою вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи.

Декани факультетів, викладачі, студенти та співробітники вузу долучились до  мітингу-реквієму та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

Усі заходи організовано з дотриманням карантинних вимог відповідно до рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області про стан епідемічної ситуації на території області у даний період.

Фотозйомка – член спілки журналістів України Рівненського обласного відділення, професор кафедри культурології та музеєзнавства Рівненського державного гуманітарного університету Виткалов Сергій Володимирович.

Фортепіанний дует у складі Юлії та Інни Тарчинських. Томазо Альбіноні «Адажіо»

Катерина Марчук. «Дума»

Катерина Савицька. «Дума»

Раїса Цапун. Псальма «Страдальная мати»

Молитва за Україну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни»

Ведуча – кандидат політичних наук, доцент Ірина Андрощук

Головний режисер – народний артист України Святослав Мельничук

Back to top