Викладачі та студенти кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ – професор Руслана Шеретюк, доцент Олена Власюк, викладач Ярослава Гузь і магістр Павло Юрчук взяли участь у Міжнародному мистецькому проєкті «Wdrażanie arteterapii z wykorzystaniem mediów cyfrowych, komunikacji zdalnej i metod e-learningowych w wybranych środowiskach edukacyjnych» («Впровадження арт-терапії з використанням цифрових медіа, дистанційної комунікації і е-лернінгових форм в окремих освітніх середовищах»). Його організатор – Вища професійна школа у Новому Сончі (Республіка Польща).

Метою Міжнародного мистецького проєкту, в якому взяли участь представники Польщі, Словаччини, Данії, Греції, США, Австралії та України було творче осмислення викликів пандемії COVID-19, художня візуалізація її впливу на життя людини. Презентовані на цьому Міжнародному проєкті авторські роботи викладачів і студентів РДГУ, а саме «Пандемічна (не)свобода» (Руслана Шеретюк), «Pandemic-art-message» (Олена Власюк), «Санітайзер для Венери» (Ярослава Гузь), «Самоізоляція. Арт-пікнік» (Павло Юрчук) під різним кутом зору інтерпретували реалії буття людини в умовах пандемії – її стан, емоції, відчуття та переживання дійсності.

Участь у цьому мистецькому проєкті засвідчує якісний поступ міжнародної діяльності кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ, її тісну творчо-наукову комунікацію із закордонними закладами вищої освіти.

Back to top