18 квітня 2022 року за сприяння Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації у Рівненському державному гуманітарному університеті на базі Етнолінгвістичного центру філологічного факультету (керівник проф. Совтис Н. М.) розпочинає роботу мовний клуб «Розмовляємо українською» (координаторка доц. Ричагівська Ю. Є.), який має на меті залучити тимчасово переселених із зони бойових дій осіб до україномовного середовища й етнонаціонального простору, допомогти їм подолати мовний бар’єр, удосконалити передусім навички усного мовлення та принагідно правопису.

Іноді невпевненість у власних силах і сумніви щодо своїх знань стають чинниками, що стримують людину на шляху саморозвитку. Такі перешкоди значно легше переборювати в колі однодумців і за підтримки фахового філолога наближатися до своєї мети – оволодіти державною мовою.

Слухачами мовного клубу можуть стати всі (незалежно від віку та рівня освіти), хто вже почав спілкуватися українською або лише планує це зробити.

Заняття проходитимуть у формі тематичних бесід, презентацій, мистецьких майстер-класів тощо і сприятимуть невимушеній комунікації та створенню атмосфери взаємодії.

Тож усіх охочих чекаємо щопонеділка і щосереди о 14:30 в аудиторії 309 навчального корпусу № 2 (вул. Пластова, 31); телефони для довідок 0968757303, 0972645323.

Проєкт реалізовує колектив кафедри української мови імені професора К. Ф. Шульжука.

Back to top