«День відкритих дверей»  художньо-педагогічного факультету РДГУ  відбувся 09.06.22 р.  в онлайн форматі.  У зустрічі взяли участь батьки, вступники, завідувачі кафедр, працівники факультету.

     Модератор, доц. В.Б. Тюска  у виступі зазначила, що художньо-педагогічний факультетце сучасний освітньо-культурний  простір, в якому здійснюється підготовка фахівців за бакалаврським і магістерським рівнями у сфері культури, освіти, соціокультурного менеджменту, музеєзнавства, пам’яткознавства, театрального, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, хореографії. Факультет пропонує професійну підготовку, орієнтовану на європейські стандарти, активну позанавчальну діяльність (наукову, волонтерську, благодійницьку, соціально-культурну, мистецьку), цікаве дозвілля та спрямовує освітній процес на формування конкурентоспроможної, творчої особистості. Студенти проходять практику в художніх та загальноосвітніх школах, театрах, училищах, соціокультурних закладах, мають можливість навчатися за кордоном (договір про співпрацю з Університетом Гуманістично-природничим ім. Яна Длугоша в Ченстохові, Польща).

     Завідувач кафедри образотворчого, декоративного-прикладного мистецтва проф. О.А. Сташук сказав, що кафедра готує фахівців за трьома напрямами: художнє дерево, художня кераміка, художній текстиль. Навчання відбувається у відповідності до академічних основ художньої освіти, освітній процес проходить з використанням як класичних, так і інноваційних підходів.  

Про особливість навчання за спеціальністю «Сценічне мистецтво» розповів завідувач кафедри театральної режисури, проф. В.О. Богатирьов. Звернув увагу гостей, що здійснюється підготовка  фахівців в галузі театру та кіно, артистів, режисерів-постановників, викладачів шкіл мистецтв та керівників театрів-студій.

      Зі слів заслуженої діячки мистецтв України, доц. Е.В. Манелюк дізналися, що кафедра   хореографії готує за напрямами: народна, бальна, класична, сучасна хореографія. За роки плідної та динамічної роботи кафедра виробила потужну систему освіти та виховання, засновану на національно-освітніх і виховних традиціях українського народу. Кафедра хореографії нині – регіональний науково-методичний центр із збору, збереження та обробки хореографічного фольклору України і розвитку професійного хореографічного мистецтва.

    Завідувач кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства, проф. В.Г. Виткалов  розповів про історію кафедри, іі здобутки, зазначивши, що підготовка  фахівців здійснюється понад 50 років.  У складі кафедри працюють  висококваліфіковані працівники. Звернув увагу на те, що кафедра здійснює підготовку  за трьома спеціальностями: «Музеєзнавство, пам’яткознавство», «Культурологія»,                             «Менеджмент соціокультурної діяльності». Робота кафедри спрямована на підготовку спеціалістів у галузі музейної та пам’яткоохоронної справи, які володіють теоретичними і практичними знаннями, уміннями та навичками, високою професійною кваліфікацією.  Спеціальність «Культурологія» – для креативних, активних та ініціативних молодих людей, які мріють творити світ культури, впроваджувати інноваційні технології дозвілля, розвивати бізнес-індустрію у цій галузі. Ринок праці відчуває гостру потребу у фахівцях-управлінцях,  менеджерах соціокультурної сфери здатних успішно проявити себе в найрізноманітніших галузях – від креативної діяльності у сфері культури (у навчальних закладах, центрах дитячого розвитку, школах мистецтв та соціально-виховних установах) до керівництва масштабними творчими проектами (у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва, дозвілля, туризму, мас-медіа тощо). Навчання спрямоване на розвиток умінь критично оцінювати і прогнозувати соціокультурні та економічні події та явища.

  Про особливості вступу -2022 під час військового стану в країні на спеціальності факультету розповів відповідальний секретар приймальної комісії РДГУ В.В. Левчук. Звернув увагу на реєстрацію для творчих конкурсів, НМТ і умови вступу на державну форму навчання  та за кошти фізичних осіб.

Back to top