Впродовж 26 квітня – 25 травня 2022 року докторка історичних наук, професорка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ Руслана Шеретюк пройшла наукове стажування на базі Ягеллонського університету в Кракові (Республіка Польща). В рамках реалізації наукового гранту – стипендії Фундації імені Королеви Ядвіги вона опрацьовувала матеріали з теми «Мистецька спадщина Кароля (Лукаша) Гюбеля (1722 – 1793)» в таких науково-дослідницьких закладах, як Бібліотека Ягеллонська – книгозбірня, відділи стародруків і рукописів, Бібліотека князів Чарторийських – книгозбірня, збір рукописів і архів, Бібліотека Інституту історії мистецтва Ягеллонського університету імені Леха Каліновського, Архів і Бібліотека Польської Академії Наук, а також Архів Польської Провінції Піарів у Кракові.

З дослідницькою метою Руслана Шеретюк відвідала Свідницю – місто, в якому народився і виріс видатний польський митець, чернець ордену піарів Кароль Гюбель. Тут вона працювала в Міській публічній бібліотеці імені Ципріана Каміла Норвіда.

Не менш насиченою була й культурна програма наукового стажування: викладачка відвідала Національний музей, Музей Чарторийських, королівський замок Вавель, музей кафедрального собору на Вавелі, дім-музей Яна Матейко, Галерею польського мистецтва ХІХ ст. в Сукенніцах та ін.

Back to top