24 вересня 2022 року у Рівному відбувся Регіональний розвитковий ФОРУМ Rivne IT Education Forum 2022: “IT освіта в умовах воєнного стану", метою якого є спільний розвиток регіонального ІТ-потенціалу та бізнес-спроможностей в умовах воєнного стану. Подія є початком серії подібних партнерських заходів #RivneEduTalks від Rivne IT Education спільно з Рівненським державним гуманітарним університетом за сприяння UKRSIBBANK BNP Paribas Group та за інформаційної підтримки Асоціації “IT Ukraine”.

Форум став майданчиком для нових знайомств, пошуком точок дотику для подальших спільних IT-проєктів, та обміном досвідом.

Про роль ІТ Асоціації в оновленні бізнесу та розвитку ІТ-освіти розповів виконавчий директор Асоціації “ІТ Ukraine” - Костянтин Власюк в режимі онлайн підключення.

У панельній дискусії з керівником департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петром Коржевським та регіональними закладами освіти обговорили:

Виклики воєнного стану та можливості закладів ІТ-освіти в регіоні.

Функціонування освітнього середовища закладів освіти в умовах сьогодення.

Актуалізація навчальних програм та посилення практичної підготовки майбутніх ІТ-фахівців.

Приємним сюрпризом став приїзд делегації Волинського національного університету імені Лесі Українки в особі декана факультету інформаційно-комунікаційних технологій та математики Світлани Яцюк, яка взяла активну участь у панельній дискусії та виступила з ініціативою тіснішої співпраці між нашими університетами, яку закріпили у відповідному договорі.

Другим блоком Форуму стала презентація кейсів у тематиках:

Релокація закладів ІТ-освіти.

Робота з дітьми молодшої та середньої групи в закладах неформальної ІТ-освіти.

ІТ-Освіта для демобілізованих та внутрішньо переміщених осіб.

Дякуємо усім учасникам Форуму за активну участь, а саме: IТ Ukraine Association, Департамент освіти і науки Рівненської ОДА, STEM-школа (м.Вугледар, Донецька обл.), Uprise Academy, Освітній простір Юлії Семенюк, IT школа OxIT від компанії Internet Devels, Yellow Recruiting Company, Do Teams, MVCOM, Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені Степана Дем'янчука, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування, Національний університет водного господарства та природокористування, Рівненський економіко-технологічний фаховий коледж НУВГП.

Регіональний розвитковий ФОРУМ “Rivne IT Education 2022” об’єднав заклади освіти, владу та бізнес для створення сприятливих умов у регіоні релокованим бізнесам в галузі ІТ та закладам ІТ-освіти, виявили потенційні можливості кожного учасника освітнього простору Рівненщини. Подальші кроки, спільні проекти та допомогу один одному, домовились спільно втілювати на платформі об'єднаної спільноти Rivne It Education. Нові події #RivneEduTalks сприятимуть цьому.

Очікуйте анонсів про події та новин спільноти ІТ-освіти!

Back to top