9 листопада у виставковій залі Рівненської обласної організації Національної спілки художників України відбулось відкриття виставки, присвяченої 30-літтю кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ.
Професорсько-викладацькому складу кафедри вдалося відобразити тривалий та плідний творчий та науковий доробок. До експозиції було представлено творчі роботи викладачів, студентів, випускників. Виставка рясніла яскравими барвами живописних полотен, текстильних виробів, гобеленів, цікавими формами художньої кераміки та дерева.
Частина експозиції розкриває інформаційну складову наукової, організаційної та мистецької діяльності
членів кафедри. Історичний екскурс від витоків до сьогодення діяльності кафедри провела професор кафедри Шеретюк Руслана Миколаївна.
Завідувач кафедри Олександр Андрійович Сташук та декан факультету Наталія Богданівна Дзюбишина відзначили грамотами усіх викладачів за мистецьку, наукову, педагогічну працю упродовж багатьох років.
З вітальним словом виступив професор Литвинчук Анатолій Іванович, який стояв у витоків заснування кафедри і на той час займав посаду ректора Рівненського державного інституту культури.
Теплі вітання від випускників, студентів перепліталися з мистецькими ліричними номерами, які підготувала студентка Інституту мистецтв Ільїн Єлизавета (клас доцента Лілії Сверлюк).
Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Любов Валентинівна Крайлюк додала мистецтвознавчий аналіз виставки.
Колектив факультету вітає кафедру з 30-літтям, бажає "мистецького довголіття", нових цікавих творчих проектів, талановитих студентів і, насамперед, миру в нашій країні!

    

Back to top