Ректорат та колектив Рівненського державного гуманітарного університету щиро вітає доктора ветеринарних наук, старшого дослідника, професора кафедри екології, географії та туризму психолого-природничого факультету, Сачука Романа Миколайовича, з новим досягненням. Згідно Постанови президії Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки від 04 листопада 2022 р. №6 йому призначено стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених.
Роман Миколайович працює над втіленням наукових проєктів в сфері ветеринарної фармакології та токсикології.
В науковому арсеналі Сачука Романа Миколайовича на сьогодні 68 наукових праць, з яких: публікації у фахових наукових виданнях – 35 (із них 9 – одноосібних, 30 – у виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз, 9 статтей в журналах, індексованих в науко метричних базах Scopus і Web of Science); методичні рекомендації – 5; патенти – 4; тез і матеріалів конференцій – 14 (із них 1 – одноосібна та 2 – у зарубіжних виданнях); навчальні посібники – 2 і Технічні умови України – 12.
Крім того, за сумісництвом, працює завідувачем лабораторії з контролю якості, безпечності та реєстрації ветеринарних лікарських засобів і кормових добавок ТОВ «ДЕВІЕ». Під його керівництво проведено державну реєстрацію більше 10 ветеринарних лікарських засобів. Уперше в Україні ним розроблено, апробовано та зареєстровано антибактеріальний препарат для диких копитних тварин, представлений на ринку під торговою назвою «Колідев 8М».

Back to top