Формування єдиного світового освітнього простору відбувається через зближення підходів різних країн до організації освіти, а також через визнання документів про освіту інших країн. Загальноєвропейський простір вищої освіти (EHEA) й загальноєвропейський дослідницький простір (ERA) утворюють сучасне європейське суспільство знань. Спільний європейський освітній простір, з одного боку, сприяє зростанню мобільності студентів та професорсько-викладацького складу, а з іншого – академічна мобільність є необхідною умовою формування самого спільного освітнього простору.
Університет гуманітарно-природничих наук імені Яна Длугоша в Ченстохові, Польща,  пропонує нашому університету,  як партнерам,  реалізувати академічну мобільність студентів у період з 01.03 по 31.05.2023 в рамках проєкту Erasmus+ KA131.

Для студентів буде передбачена стипендія у розмірі 800 євро щомісяця впродовж 3 місяців, тобто загалом 2400 євро. Використовуючи цю фінансову підтримку, студенти зможуть забезпечити своє проживання та щоденні побутові витрати, подорожі та екскурсії.

Вимогою до кандидатів є знання польської мови (не нижче рівня В1).

Сподіваємось, підтримка іноземних партнерів та колег не лише допоможе нам вистояти, а й надасть можливість нашим студентам долучитися до європейської вищої освіти, ділитися досвідом та інформувати наших партнерів про стан не лише в академічному, а й у політичному та соціально-економічному житті України.

Презентація  університет  ім. Яна Длугоша (PDF)

Back to top