AIESEC в Тернополі шукає вмотивовану та рішучу молодь Рівненської області для участі в реалізації освітнього проекту Edu Up, що спрямований на поширення обізнаності про екологічні проблеми та ефективні кроки до їх вирішення.

Як найменші зусилля впливають на розвиток екологічної культури та споживчих звичок цілої громади? Усвідомлення причинно-наслідкових зв’язків в питаннях екології дозволяє кожній людині робити відповідальні дії та свідомий вибір на користь збереження нашої планети. Обізнаність в екологічних проблемах сприяє зменшенню негативного впливу людської діяльності на стан довкілля.

AIESEC – міжнародна молодіжна організація, що розвиває лідерство в молоді шляхом міжкультурних обмінів, членства в організації та проведенням подій, які сприяють розвитку юних лідерів. AIESEC в Україні працює в сфері цілей сталого розвитку, інформуючи суспільство в цій тематиці та організовуючи ініціативи, які сприяють розв'язанню таких проблем.

LEAD for PEACE. Edu Up. - навчальний проект для всебічного розвитку школярів та молоді, що надає можливість отримувати різносторонні знання і відкривати для себе нові горизонти. Молоді люди можуть долучитись та провести урок школярам на одну з актуальних тем.

Відокремлений підрозділ ВМГО «АЙСЕК в Україні» у м. Тернопіль зосередив свою увагу на розширенні свідомості учнів і студентів щодо глобальних екологічних питань та залученні до активної участі в їх вирішенні.

Кожна молода людина віком від 17 до 25 років може взяти участь у волонтерській діяльності та покращити освітній процес сучасного покоління, завдяки проведенню інтерактивних уроків, тим самим отримати практичний досвід та розвинути чимало корисних навичок, таких як публічне мовлення.

Ціль проекту залучити 4000 школярів та підлітків із 65 шкіл до участі в інтерактивних уроках з екології, а також 109 молодих амбасадорів, які стануть наставниками та проведуть їх в школах міста та області Тернополя та Рівного. Організатори проекту надають комплексні матеріали для підготовки амбасадорів і проведення уроків на тему: “Екологія”.

На уроках чимала увага акцентується на формуванні та застосуванні екологічних звичок, таких як сортування та переробка сміття, зменшення споживання пластику, раціональне використання природних ресурсів, їжі та води, використання альтернативного транспорту, збільшення енергоощадливості у побуті, обмеження використання продуктів, відходи від яких мають негативний вплив на довкілля та підтримка екологічних ініціатив. Вплив однієї людини спочатку може бути недооціненим, проте якщо тисячі людей застосовуватимуть їх, він буде масштабний.

Підсумок

Усвідомлення та зміна споживчих звичок є важливими кроками на шляху до створення екологічно свідомого суспільства. Внесок кожної людини є важливим для забезпечення гармонійного співіснування людини й природи та збереження нашої планети.

Проект Edu Up на тему: “Екологія”, організований Відокремленим підрозділом ВМГО «АЙСЕК в Україні» у м.Тернопіль, є яскравим прикладом ініціативи, що через проведення інтерактивних уроків для школярів і молоді, сприяє підвищенню обізнаності, щодо екологічних проблем та впливає на довгостроковий розвиток екологічної культури.

Уся активна молодь Рівного й інших міст області можуть розвинути своє публічне мовлення, посприяти обізнаності та вирішенню екологічних проблем прямо зараз!

Реєстрація на проект за посиланням: http://surl.li/lftmc

З деталями усіх національних проектів можна ознайомитися на сайті aiesec.ua та локальних за посиланням. А також слідкуй за нами в Instagram і Telegram та дізнавайся про ще більше можливостей саме для тебе!

Соломія Саміла

Координатор зв’язків з медіасектором

Відокремлений підрозділ ВМГО

«АЙСЕК в Україні» у м. Тернопіль

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Back to top