Хустка – це один із символів України, невід’ємний елемент культури, сакральний предмет та оберіг для українок різного віку. Започаткований у 2019 році з метою відродження і збереження наших традицій, Всеукраїнський день хустки став справжнім жіночим днем, днем краси, єдності та незламності.

До цього свята колектив Інституту мистецтв РДГУ готувався заздалегідь. Студенти та викладачі представили свої світлини у флешмобі «День української хустки», фінал якого відбувся 7 грудня. Цього ж дня доцент кафедри музичного фольклору, заслужений діяч мистецтв України Р. Цапун провела майстерклас, на якому всіх присутніх ознайомила з традиціями та обрядами Рівненщини, Житомирщини й інших областей України, де хустці завжди відводилася особлива роль, а також продемонструвала її різні види, призначення, способи пов’язування.

Дирекція Інституту мистецтв РДГУ дякує всім учасникам і організаторам проведеного заходу, зокрема - голові профбюро ІМ РДГУ доц. М. Остапчук, доц. Р. Цапун, координаторам з виховної роботи доц. Наталії Турко  та Вікторії Буцяк.

Back to top