27 березня 2024 року в Інституті мистецтв РДГУ відбулася 10-та наукова конференція «Мистецька освіта та розвиток творчої особистості: європейський вимір».

Відкрив ювілейний захід проректор з наукової роботи РДГУ, доктор економічних наук, професор Дейнега О.В., який наголосив на її значенні в організації наукової діяльності Інституту мистецтв РДГУ, презентації науково-творчих здобутків академічної спільноти, апробації результатів досліджень, комунікації й обміні практичним досвідом тощо. Завдячуючи високому рівню наукових публікацій за матеріалами щорічних конференцій  і плідним зусиллям директора Інституту мистецтв РДГУ Сверлюка Я.В. у лютому цього року за наказом МОН України збірник наукових праць «Мистецька освіта та розвиток творчої особистості» був включений до Переліку наукових фахових видань України (категорії «Б»).

На пленарному засіданні з вітальним словом і доповіддю на тему «Постінтеграційні процеси вітчизняної мистецької освіти» виступили директор Інституту мистецтв РДГУ, доктор педагогічних наук, професор Сверлюк Я.В.; кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри історії, теорії музики та методики музичного виховання Прокопович Т.Ю. - «Модус пасіонарності у життєтворчості Святослава Мельничука», аспіранти РДГУ Левчук Н.О. та Піддубник В.В. (науковий керівник – професор Сверлюк Я.В.). Долучалися до цього наукового заходу здобувачі вищої освіти, у тому числі з Китайської народної республіки.

У процесі активного наукового дискурсу усі учасники конференції підкреслили її важливість для обговорення актуальних питань мистецької освіти, пошуку подолання існуючих проблеми і суперечностей, а також планів на майбутнє.

 

Back to top