Інформуємо про отриману копію ноти Посольства Республіки Ірак в Україні від 30.04.2024 № 61314/660-800-58956, яка надійшла до Міністерства від МЗС України (лист від 13.05.2024 №650/14-840-64398 та копія ноти додаються), щодо програми «Навчайся в Іраку» на 2024/2025 навчальний рік, у рамках якої іноземні студенти, зокрема з України, мають можливість подати заявки з метою надання їм стипендій на навчання в закладах вищої освіти Іраку державної та приватної форми власності.

Водночас звертається увага на те, що відповідно до пункту 26 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, виїзд з України чоловіків віком 18–60 років – здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану обмежено.

Копія ноти Посольства Республіки Ірак в Україні від 06.05.2024 року № 168 щодо програми «Навчайся в Іраку» на 2024-2025 навчальний рік, у рамках якої іноземні студенти, у т.ч. з України, мають можливість подати заявки з метою надання їм стипендій для навчання в освітніх закладах Іраку державної та приватної форми власності:

Посольство Республіки Ірак в Україні засвідчує свою високу повагу Міністерству Закордонних Справ України та має честь повідомити, що Управління з питань стипендій і культурних зв’язків Міністерства Вищої Освіти та Наукових Досліджень Республіки Ірак розпочало реєстрацію на електронній платформі заявок для надання стипендій іноземним студентам з арабських та інших країн світу, зокрема й студентам з України, в рамках 2-го запуску Програми «Навчайся в Іраку» на 2024-2025 навчальний рік. Програма включає три канали навчання, а саме:

  1. повністю фінансовані стипендії;
  2. частково фінансовані стипендії;
  3. навчання за власний рахунок.

Наразі Програма передбачає 14322 місця для навчання в 59-ти освітніх закладах Іраку державної та приватної форми власності для отримання рівня базової вищої та післядипломної освіти за різними спеціальностями.

Для отримання додаткової інформації щодо посібника з прийому для іноземних студентів, рекомендуємо перейти на веб-сайт електронних заявок за посиланням: https://studyiniraq.scrd-gate.gov.iq.

Також інформуємо, що період подання заявок наступний:

  • для рівня післядипломної ОСВІТИ: 01.04.2024-31.05.2024;
  • для рівня базової вищої освіти: 01.04.2024-15.08.2024.

Посольство буде вдячне Шановному Міністерству за передачу вищезазначеної інформації Компетентним Органам України задля забезпечення участі українських студентів, які бажають долучитися до вказаної Програми.
Посольство Республіки Ірак в Україні поновлює Міністерству Закордонних Справ України запевнення у своїй високій повазі.

МЗС України
м. Київ

Роз’яснення стосовно стипендіальної програми (англійською мовою)

The Ministry of Higher Education and Scientific Research of the Republic of Iraq / Directorate of Scholarships and Cultural Relations is honored to announce (he launch of the electronic application platform dedicated to scholarships for foreign students.

Arab or international. This is the second edition of the Study in Iraq program, for the academic year 2024-2025. The program includes three study channels, namely fully funded scholarships, half-funded scholarships, and self-financed studies.

For this matter, we would like to mention that the program currently provides 14322 places for studies at 59 accredited Iraqi universities and colleges, state or private institutions, for candidates who want to obtain graduate or postgraduate degrees within various specializations.

For more information regarding the acceptance guide for international students please access the website below which is dedicated to electronic applications:
https://sludyiniraq.scrd-gate.gov.iq

Please note that the application period starts from the beginning of April. 2024 and lasts until the beginning of June, 2024 for postgraduate studies, respectively until the middle of August. 2024 for undergraduate studies.

Prof. Dr. Shakir Kadhim Ali
Regional Cultural Attaché 
Embassy of the Republic of Iraq

Back to top