Університет Лусейл пропонує охочим навчатися в Катарі громадянам України подавати відповідні документи у період 15 вересня – 20 жовтня 2024 року. Рішення щодо зарахування на навчання буде прийматися упродовж першої половини грудня 2024 року. Початок навчання планується на 19 січня 2025 року. За повідомленням представників цього університету, у подальшому інформація про можливі зміни, які стосуватимуться громадян України, відображатиметься на його офіційній веб-сторінці: www.lu.edu.qa.

Студенти українських ЗВО також мають можливість вступу до Університету Лусейл відразу на 2-й чи 3-й курс за відповідними спеціальностями за умови підтвердження «академічних кредитів» («academic credits»), тобто співвідношення навчальних дисциплін і годин навчання в українському та катарському ЗВО.

Водночас звертаємо увагу на те, що відповідно до пункту 2 6 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, виїзд з України чоловіків віком 18–60 років – здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану обмежено.

Back to top