Шановні викладачі, аспіранти, студенти.

Бібліотека РДГУ презентує,

подаровані від Благодійного фонду

 «Спадок Гетьманщини»  серію видань

«Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька».

Отримані видання цієї серії мають на меті пошук, дослідження та публікацію архівних документів з історії цього краю часів козаччини.

Історія, що зберігається в першоджерелах, статтях, книгах, листах, портретах, мапах, архівах, є тим інформаційним фундаментом, знання та розуміння яких робить нас сильнішими.

Доба Гетьманщини обрана не випадково. Козацька держава за культурним розвитком стояла на одному рівні з найбільш розвиненими європейськими країнами, а козаки як військова шляхта отримували освіту як у вітчизняній Києво-Могилянській академії, так і за кодоном. Це один із найважливіших і водночас найважчих періодів в історії нашого народу. У цей час зародився і зміцнився козацький дух наших предків, у боротьбі були закладені підвалини української державності.

Головний бібліотекар Буравкова Л.М. презентувала ці видання для  студентів першого курсу факультету історії, політології та міжнародних відносин.

Запрошуємо студентів, викладачів, аспірантів РДГУ ознайомитись з подарованими виданнями серії «Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька», які зберігатимуться у фонді читального залу №1

(Навчальний корпус №5, вул. Пластова, 31).       

Переконані, це  значне за обсягом, красиве за зовнішнім та внутрішнім оформленням і цінне за своїм змістовним наповненням видання стане основою нових якісних наукових студій та розвідок, а говорити про нашу ідентичність і пізнавати її в умовах повномасштабної війни російської федерації проти України на знищення – як ніколи на часі.

 

Back to top