Сонячну площу поряд з меморіалом Першій Вчительці, що на Пластовій, 31 заповнюють схвильовані першокурсники, їх батьки, педагоги, студенти старших курсів, активісти студентської ради РДГУ. За мить розпочнуться урочистості, яких не було тут п'ять літ. І злинуть увись у хвилині мовчання імена випускників РДГУ, що життя віддали за свою Україну. Рішучим кроком пройде Ректорат з деканами і віддадуть шану покладанням квітів Учительці. А потім прозвучать слова вітань до понад восьмиста першокурсників від Ректора Рівненського державного гуманітарного університету – доктора психологічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України, академіка Академії наук вищої школи України Павелківа Романа Володимировича. Їх натхненно підхоплять у своєму патріотизмі духовий оркестр кафедри духових та ударних інструментів під керівництвом Заслуженого артиста України Олександра Сіончука, солістка - магістрантка факультету музичного мистецтва Єлизавета Ільїн (клас доцента Лілії Сверлюк) розрадить піснею серце кожного присутнього, закликаючи:

"Все буде добре!"
"І ми, як один, згуртуємось всі
В єднанні міцнішає сила!

Заради дітей, за ранок в росі
За брата, за батька, за сина!"

Студенти 1 курсу кафедри хореографії художньо-педагогічного факультету мотивами танцю у супроводі пісні " Незламні" додадуть мистецької снаги, а на завершення прозвучить одвічно молодий студентський Гімн "Гаудеамус" у виконанні змішаного хору факультету музичного мистецтва під керівництвом доцента Лілії Сверлюк. Доброю окрасою урочистостей стали ведучі кафедри театральної режисури Лідія Вокальчук та Тимур Тюрін. Організація заходу відбулась у співпраці з активістами Студентської ради РДГУ, голова ради Андрій Красильников, автор сценарію та режисер Тетяна Сокіл.

Мріється усім аби цей навчальний рік пройшов якомога більше без тривог, а наші Захисники повернулися додому живі та неушкоджені і прийшов мир.
Мріймо. Молоді серця здатні підкорювати вершини і розбудовувати щасливе завтра України.

        


 

Back to top