Рівненський державний гуманітарний університет вчергове приймає І та ІІ етапи Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, яка одночасно є півфіналом у південно-східній Європі (Україна) Студентської першості світу з програмування (International Collegiate Programming Contest, ІСРС – SEERC – Ukraine – 2024). До участі у цих змаганнях залучаються команди із закладів освіти різних рівнів: університети, коледжі, школи.

Цього року з метою дотримання вимог безпеки І та ІІ етапи Олімпіади проводяться дистанційно. Але у минулі роки така подія була справжнім святом і змаганням розуму, таланту, кмітливості, командного духу.

Фото з архіву. РДГУ, вересень 2021.

І етап Олімпіади, що фактично є 1/8 фіналу студентської першості світу з програмування, відбувся 28-29 вересня на базі кафедри інформаційних технологій та моделювання РДГУ. Загальну координацію етапу здійснював доцент Сяський Володимир Андрійович. Цьогоріч до участі в Олімпіаді долучилося 22 команди з різних закладів освіти, зокрема від РДГУ, НУВГП, МЕГУ, РФКІТ, РФКНУБІП, Обласного наукового ліцею.

Від нашого університету у змаганнях прийняло участь п’ять команд, у склад яких входили здобувачі освіти різних спеціальностей факультету математики та інформатики.

Кафедра інформаційних технологій та моделювання РДГУ так само буде базою проведення і II-го етапу Олімпіади (1/4 фіналу), який відбудеться 19-20 жовтня. До участі у ІІ етапі будуть запрошені кращі команди І етапу від кожного закладу освіти. Сподіваємося, що наші програмісти виявляться достойними і гідно представлятимуть університет як у ІІ етапі, так і в півфіналі Олімпіади, який відбудеться очно у Львівському національному університеті імені Івана Франка 16-17 листопада.

 

Back to top