Вітаємо на сайті РДГУ
Вітаємо на сайті РДГУ

...

Наші знання - Ваше майбутнє
Наші знання - Ваше майбутнє
Навчаємо за обміном
Навчаємо за обміном
Вітаємо на сайті РДГУ
Наші знання - Ваше майбутнє
Навчаємо за обміном
loading...


Жіночий вокальний ансамбль «Елегія»  створений  на кафедрі з ініціативи  студентів  та викладача   В.Г. Піддубник  у 1999 році. Сповнені професійного  запалу  і бажання  перші учасники на аматорських   засадах підготували  концертну програму з якою  виступили  в загальноосвітніх закладах  м. Рівне і  отримали  схвалення слухачів, що  стало  спонукальним чинником до подальшої  творчої праці. Колектив брав участь у ювілейних концертах, у звіті кафедри, мистецьких  заходах міста. Слухачам і шанувальникам з 2000 року колектив відомий під назвою “Елегія”.

Склад  ансамблю змінювався   та збільшувався. До 2003 року концертний репертуар колективу  нараховував понад 30 творів, серед них: колядки та щедрівки в обробці українських композиторів, твори для ансамблю І. Шамо, О. Білаша, Т. Стасюк, А. Кос-Анатольського, І. Поклада, П. Майбороди, І. Бідака та ін.

Тривалий час  колектив  працював у незмінному складі, що сприяло  зростанню виконавського рівня  та накопичення високохудожнього репертуару. Варто згадати учасників   ансамблю: Юлію Яворську, Тетяну Городову, Ірину Гузей, Оксану Ковальчук, Олесю Бабійчук, Ольгу Матійчин, Марію Дзюбановську, Вікторію Вакуленко, Любов Потапчук, Марту Сливку, Ольгу Белелю, Ольгу Вовчук. Наполеглива і цікава робота дала  можливість  підготувати і  втілити концертну програму ансамблю «На хвилі ретро» у грудні 2003 року  на сцені РДГУ.

Колектив прагнув сміливих  творчих пошуків, тому  постійно  виступав  на сцені  університету, в концертних  залах міста.  Для участі у  фестивалі хорового мистецтва «Великодні піснеспіви» 2003-2005 рр.  підготував широку програму  духовних творів і був відзначений дипломами фестивалю. У  2005 році  ансамбль  взяв участь у фестивалі «Різдвяні піснеспіви», що  спонукало  до створення  цілої  різдвяної презентації, яка  була  озвучена  Рівненською ДТРК у програмі Володимира Ковальчука «З невичерпної криниці». Завдяки  цьому проекту  ансамблем здійснено  записи 15 колядок на СD диск. 

Щороку колектив брав участь у концертах   присвячених  визначним  подіям. Радо  приймали слухачі ансамбль  на сценах Обласного академічного  музично-драматичного  театру, Зали камерної та органної музики, в залах Рівненського  державного гуманітарного університету,  Краєзнавчого  музею, обласної наукової бібліотека, в різних організаціях  Рівного.

З 2012 року  ансамбль  поповнився новими яскравими  учасниками, які  закохані у свою  справу і з великим  бажанням та  щирим серцем   творять  нову виконавську  історію колективу.

На світлині: зліва на право – Жанна Бичковська, Анастасія Яцків, Тетяна Грицюк,
Олена Лукащик, Світлана Главацька, Ірина Гончаревич, Юлія Сухарська

Колектив у 2013-2015 н.р.  взяв участь  у  багатьох  мистецьких програмах, серед яких: 200-річчя Т.Г.Шевченка, концерт до Міжнародного дня музики, Дня Студента та б.ін. Здійснено  записи для  програми   РДТРК  Олени Банникової. У 2015 році відбувся сольний проект колективу «Намалюй мені ніч».

Творчі здобутки колективу поповнились новими досягненнями. Ансамбль став постійним учасником концертів Рівненського відділення Всеукраїнської національної музичної спілки. Склад колективу оновлюється, а традиції є незмінними. Пошук нових творчих ідей, оновлення репертуару, високий виконавський рівень – основні критерії якими керуються учасники та керівник колективу.

Ансамбль «Елегія»  творчо працює за активної  участі концертмейстера Наталії Макієвської  та незмінного керівника – Вікторії Піддубник. У єдиному творчому прагненні  колектив готовий до нових  виконавських  звершень.

Сьогодні робота колективу спрямована на досягнення високого творчого результату.

Світлини ансамблю «Елегія»

Тріо «Роксолана»

Back to top